Vavat

Vapa valikoimastamme löydät heittokalastukseen avokelavavat sekä hyrräkelavavat. Olemme valinneet valikoimaamme jigaukseen ahvenelle kuin myös kuhalle parhaat vaihtoehdot. 

Vavan valintaa?

Ahvenelle: Vapa saa olla kevyt, tunnokas, nopea ja kokotoiminen. Yleisimmin käytetyimpiä ahvenvavan mittoja on 6-8" jalkaa, eli 180-244cm.  Ahvenvavan valintaan vaikuttaa myös toimisuuden lisäksi millä vieheillä tai minkä painoisia "nuppeja" käytät jigauksessa. Vihesuositukset kannattaa ottaa tosissaan ja valita vapa niiden mukaan. Matalassa kevyillä "nupeilla" heittelyyn kannattaa valita skaalan kevyimpiä eli 1-9g kun taas hyvä "allrounder" mentäessä hieman syvempään ja painavampaan nuppiin on 5-25g. Myöskin suosituksen ylä skaala kertoo vavan jäykkyydestä, eli -32g on jo melko jämäkkä.  

Kuhalle: Vapa saa olla jämäkkä, kevyt, tunnokas ja 1/3 osatoiminen. Vavan mitta on kalastajan mieltymyksistä kiinni, yleisimmin käytetyimpiä kuhavavan mittoja on 6-7,5" jalkaa, eli 180-215cm.

Itse suosimme vielä jaottelua kalastatko veneestä tai rannalta. Vene jigaukseen käytämme mielellämme hieman lyhyempiä kuin vastaavasti rannalta heittelyyn hieman pidempiä vapoja.